Gåvor och bidrag

Vad man har hunnit med,
det kan han inte ta tillbaka.

Ur "Utopia" av Wislawa Szymborska, Nobelpristagare i litteratur, 1996

Tack vare gåvor och bidrag från enskilda individer, organisationer och företag har Stiftelsen Läkare Mot AIDS Forskningsfond kunnat stödja forskning kring effektiv HIV-behandling, HIV-vaccin samt forskning kring HIV-prevention och att  främja och därmed säkerställa en stadig tillväxt av nya forskare inom området genom att prioritera unga forskare och individer som nyligen påbörjat sin forskning och som kan ha svårare att få större anslag. Det finns flera sätt som du kan stödja oss på.
Vi tar tacksamt emot ditt bidrag! 

Swish

Swisha ditt bidrag till oss på nummer
123 900 6958.

Sms

Sms:a valfri summa till oss på 72901. Skriv LÄKAREMOTAIDS och den summa du vill ge. Glöm inte mellanslag, t ex LÄKAREMOTAIDS 500.

90-konton

Du kan också sätta in ditt bidra på något av våra 90-konton
Plusgiro: 900695-8                            Bankgiro: 900-6958

September 2021

Till minne av vår tidigare styrelseledamot Prof. Örjan Strannegård

Vår tidigare styrelseledamot Professor Örjan Strannegård, Göteborg, har avlidit i en ålder av 85 år. Han efterlämnar närmast Inga-Lisa Strannegård och fyra barn med familjer. Styrelsens tankar går till dem med stor tacksamhet för den insats som Örjan gjorde för Stiftelsen och därmed för svensk hiv/aids forskning  under åren 1996 – 2009. Hans viktiga arbete inom styrelsen är dock bara en liten del av alla hans bidrag till virologin och läkekonsten i Sverige och internationellt. I styrelsen, precis som i alla andra sammanhang, förenade Örjan bred kunskap och stor vetenskaplig skärpa med vänlighet och charm. Vi som hade förmånen att verka i styrelsen tillsammans med Örjan ser med saknad tillbaka till arbete och samvaro med honom. Örjan var mycket musikalisk. Bilden visar honom vid pianot, dock inte från World AIDS Day 2001 då han spelade med Stiftelsens tidigare beskyddarinna H.K.H. Prinsessan Lilian vid sin sida vid ett insamlingsarrangemang på Läkaresällskapet.

Mars 2021

Svante Bolander donerar sitt arv till stöd för hivforskningen

"Jag kommer visserligen att dö i cancer men det var aids som präglade mig och min generation, så därför vill jag stödja forskningen mot det."  


Så sa Svante Bolander till en vän. Hans vänner Jens, Jan, Jonas, Lars Göran, Göran och Jonas berättar att donationen till Stiftelsen Läkare mot AIDS Forskningsfond var noga planerad av Svante inför hans förväntade bortgång i cancer i maj 2020. Han hoppades med detta kunna bidra till en framgångsrik forskning kring sjukdomen.
Stiftelsens fundraiser Sophie Ekman Wretlind och hela styrelsen är mycket glada och tacksamma över den stora donationen som kommer att stärka den svenska hivforskningen!

Februari 2020

Stiftelsen tackar för generösa bidrag i samband med Janina Ludawskas begravning

Janina Ludawska föddes i Warszawa 1921. Hon visade hur en människa kan gå vidare trots outhärdliga minnen från barndomen då hela hennes släkt förintandes i koncentrationsläger. Hon skapade sig ett nytt meningsfullt liv i Sverige inom teatervetenskap som kröntes med en doktorsexamen. I Sverige fick hon även sonen Tomek, som till sin mammas sorg gick bort i förtid i AIDS. Trots detta orkade hon fortsätta och stödde Noaks Ark och, i samband med sin begravning, Stiftelsen Läkare Mot AIDS Forskningsfond. Vid begravningen spelades musik av  Chopin och Mozart och lästes dikter på polska och svenska, bland annat av polska Nobelpristagaren Wislawa Szymborska, som skrivit den vackra och tänkvärda strofen ”Vad man hunnit med, det kan han inte ta tillbaka”.
 

December 2019

QX World AIDS Day samlade in 17 250 kr till Stiftelsen

Den 1 december uppmärksammade QX World AIDS Day med juligt adventsmingel på Rosendals värdshus. Andreas Lundstedt underhöll. Dessutom berättade han, tillsammans med Tobias Karlsson om sina upplevelser av att komma ut som HIV-positiva. Under kvällen såldes lotter  till förmån för Stiftelsen Läkare mot AIDS, som totalt fick 17 250 kr. Stort varmt TACK till QX! Läs mer.
 Fotograf: Ronny Larsson, QX. 
 

Facebook-insamlingar har gett över 11 000 kr till Stiftelsen

Stiftelsen riktar ett stort TACK till flera initiativtagare till insamling till Stiftelsen på Facebook! Tillsammans har dessa redan gett ett bidrag på mer än 10 300 kr som används till att stödja HIV-forskningen i Sverige.   
 

AIDS-loppet samlade in 13 525 kr till Stiftelsen

AIDS-loppet, ett välgörenhetslopp på 5,5 och 10 km, gick av stapeln i Lund den 14 april.
Loppet är ett projekt inom den ideella organisationen IFMSA, International Federation of Medical Students Association. Under tidigare år har loppet anordnats i Lund, Umeå, Stockholm och Göteborg. I samarbeten med stora välgörenhetsorganisationer, har varje år tiotusentals kronor kunnat gå oavkortat till att förebygga HIV/AIDS.
Anmälningsavgiften för deltagande i loppet, går oavkortat till HIV/AIDS-prevention världen över. I år donerades det insamlade beloppet 13 525 kr till Stiftelsen Läkare mot AIDS Forskningsfond. Från styrelsen deltog Per Björkman och Kristina Broliden, se bild på dem och andra bilder nedan. Stiftelsen riktar ett varmt tack till AIDS-loppet! Mer om AIDS-loppet på Facebook
 

Köp en litografi och stöd vårt arbete!

Vill du stödja vårt arbete genom att köpa en litografi av Helene Billgren, Lennart Ascenbrenner eller Björn Wessman? Kontakta oss så får du mer information!