Stöd oss - köp en litografi!

Helene Billgren, född 1952 i Norrköping, är en svensk bildkonstnär och scenograf.

Helene Billgren växte upp i Mölndal och utbildade sig på Valands konst-högskola 1982–1987 och hade sin första separatutställning på Galleri Rotor i Göteborg 1985.

Kvinnan, hemmet och familjen står i centrum i Helenes konstnärskap. Hon intresserar sig för det vardagliga och hon förvandlar vardagen till konst på sitt eget sätt. Gamla saker och kläder återanvänds till någonting annat, de får ett nytt liv i Helenes konstvärld..... Under senare tid har hon intresserat sig för, och samlat på, mönster, prydnadsföremål och symboler som vi omger oss med kring jul. Hon ändrar, broderar, skriver, tecknar och sätter ihop dem på oväntade sätt. De får en ny funktion, ett nytt utseende och ändrad betydelse.

____________________________________________

Lennart Aschenbrenner, född 1943, svensk bildkonstnär och skulptör. Studier vid Skånska målarskolan och Konsthögskolan i Stockholm 1962-68.

Han arbetar med fragment och collage. Han söker, finner och avbildar sådant som andra inte tänker på. Ibland låter han rep eller andra ting användas som tillbehör till själva verket. Han målar slutet på ett rep och placerar ett riktigt rep som hängs på själva målningen. Hans bästa verk är de målade breven eller mera kuvert, bagagekvitton och passkort. Har haft utställningar praktiskt taget varje år sedan 1967 och är representerad på samtliga stora museer.

 

______________________________________________

Björn Wessman, född 1949. Svensk målare och grafiker. Fil kand i litteratur-historia och magisterexamen i konstvetenskap. Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan 1976-1981.

Sedan barndomen har han varit intresserad av naturen. Det var redan från början av hans karriär självklart att landskapsmåleriet skulle bli hans signum. Men det är inga avbildningar, de är synteser, som alla glöder och brinner av färg. På hans bilder syns inga levande varelser, naturen själv tar över liksom de intensiva färgerna. Motiven som inspirerat honom har han funnit nära och långt borta. Han har fängslats av isiga landskap i Lappland, av japanska stenträdgårdar, av bergen i Tasmanien, av vida utsikter i Australien och fascinerats av Monets trädgårdar i Giverny. I hans bilder lever färgen intensivt vare sig det gäller tropisk hetta eller nordisk kyla. Målningarna har oftast ett stort format, vilket gör betraktaren delaktig i motivet. Han har ateljé både i Stockholm och i Aniane i Frankrike.

                                                        _______________________________________________

    Källa Wikipedia
 

Litografierna har måtten 54x49,5 cm och säljs oinramade för 2 500:-/st inkl frakt och postförskottsavgift. 
Beställning via mail till  karin.johnsdotter@slf.se.
Kan även hämtas på Forskningsfondens kansli på Läkarförbundet, Villagatan 5 Stockholm.

                                                       _______________________________________________

Vi vill tacka för allt stöd sedan 1988!

Gåvor 2016
Play N´Help
Katarina Församling, Stockholm
S:t Johannes Församling, Norrköping
Forshaga Munkfors Församling
Torget Bar
Privata gåvor
 
Gåvor 2017
Sjöstadsskolan, Stockholm
S:t Johannes Församling, Norrköping
Klubb KING KONG
Privata gåvor

Vill du också stödja vårt arbete?
Sms:a LÄKAREMOTAIDS och den summa du vill ge till 72901! Glöm inte mellanslag, t ex LÄKAREMOTAIDS 500.
Eller swisha till oss på
123 900 6958.
Tack för ditt stöd!

För att se alla bidrag och gåvor sedan 1988, öppna filen som finns här.

Fonden har genom åren, under ledning av vår fundraiser, skolöverläkare Sophie Ekman, anordnat en rad evenemang för att samla in pengar till AIDS- forskningen. Klicka här nedan för att läsa mer.